Lurig mamma

I morgon har dagis stängt för planeringsdag och tanken var att Max och jag skulle sticka iväg till badhuset.
Men idag har Max låtit lite så där början-till-förkylning på rösten, nyst och hostat lite. Så det känns inte som att det är så bra idé med badhuset.

Jag pratade lite med Max innan läggdags och frågade om vi inte istället kunde åka in till stan och titta på massa roliga affärer där dom har kylskåp och frysar (spännande!!) Vi kan till och med äta på McDonalds sa jag superentusiastisk.
Max tittade på mig, suckade och sa helt lugnt: "Mamma, du äj så knasig näj du ska skojja med mig så däj!"

Känns som jag får ta fram mina bästa förhandlingskunskaper i morgon...

Tabberas någon?!?

Följ min blogg med bloggkoll


Frysen är pajj, allt som ligger i nedre delen av frysen har tinat sakta men säkert, så nu måste vi köpa ny frys, ....och äta 20 kilo kött, tre kilo fisk och fyra kilo kyckling inom loppet av ett par dagar....


Dubbelmorgon

Det är inte så lätt alla gånger.
Max letade efter en leksak han hade i förrgår:

"-Mamma, vaj äj min gjejj jag hade i dubbelmojjon?"

Ytterkläder från Meandi



Nyhet hos
Meandi är att det finns ytterkläder. Overaller, jacka och byxa. Kul! Jag tycker det är synd att jackan inte finns i turkos, det vore jättefint. Bilderna kommer på deras hemsida nästa vecka.

4-års trots!

Varje morgon så utkämpas en kamp här hemma. I ena ringhörnan, en småstressad mamma, i andra ringhörnan; en 4-åring full av jag vill, jag kan och jag SKA!

Kan man bråka om något, då gör man det - det verkar vara mottot i nuläget. Det spelar ingen roll om det gäller vilka kallsingar som man ska ha eller på vilken sida av bordet mamma ska sitta. Underbara unge!
Så här behövs ingen extra motion just nu, jag är genomsvett efter morgonpassen med Max!


Jag slog världsrekord nyss!

Efter veckor med regn och tvätt som tar dagar på sig att torka i källaren så passade jag på idag! Solen sken och det blåste, perfekt torkväder. Fyra maskiner hängde ute, då kom det. Störtskuren, men jag var svinsnabb. Jag slängde mig ut och plockat ner all tvätt och var inne igen på 10 sekunder...typ..

Det kostade en nästintill sönderkrossad svanskota efter att jag halkade på det våta altangolvet när jag sprang in, men det var det värt!

Tävling! Vinn molnfilt!



I denna veckas tävling så är vinsten en underbar filt i Gunila Axéns fina molnmönster, från webbutiken
Barnrummet.se.
Det är den blå filten med vita moln som du vinner.

För att vara med och tävla så ska du ange vilka färger metervaran "moln" finns i hos Barnrummet.
Maila ditt svar och adress till veronica(snabel-a)vimsadekor.se. Skriv "molntävling" i ämnesfältet.

Tävlingen pågår t.o.m söndag 31 augusti.
Lycka till!

Jag vann!

Vad glad jag blev i morse! Jag har vunnit en tävling på Alexandras blogg, ett presentkort från Lucky Little Me, skoj!
Nu ska här beställas :)


Baakfiit!

Det här klippet vill Max titta på om och om och om och om igen, och varje gång skrattar han så han kiknar.



Nyss utspelade sig detta i badrummet: (och jag hade inte släppt mig...)

Max:  Å fuuuuuu!
Jag: Vad?
Max: (viftandes med handen framför näsan) Åå fuuuuu vicken baakfiit du la mamma!
och så ramlar han omkull...

Promenadmusik












image9

Jag försöker att gå 5 km varje morgon. På kvällen går oftast jag och en kompis en runda på antingen 5 eller 8 km, då pratar vi massa om allt möjligt, men på mornarna när jag går själv så vill jag ha bra musik att lyssna på. Upptempo ska det vara och jag har just nu fått till en spellista som jag gillar, men är ständigt på jakt efter nya låtar så jag inte tröttnar :) Ett urval av vad som finns på min spellista just nu:

Ruslana - Wild Dances
Kenny Loggins - Footloose
Hoobastank - Inside of you
Hey baby - Dj Otzi
Sahara Hotnights - Visit to Vienna
Mika - Big girl (You are beautiful)
Gloria Gaynor - I will survive
Izabella Scorupco - Shame shame shame
Takida - The Dread
Survivor - Eye of the tiger

Det är en salig blandning, jag vet, men har väldigt blandad musiksmak + att då tröttnar jag inte :)

Best of Mamma Mia

När jag fyllde fick jag soundtracket till Mamma Mia filmen av min syster. Jag lyssnade lite på den, jo, den var ju bra.. Men nu efter mitt Mamma Mia maraton med film och musikal så ÄLSKAR jag skivan!! Här kommer mina favoritklipp från filmen:



Vinnare i väggtexttävlingen!



Vad roligt att så många ville vara med och tävla om ett väggord från
Vimsadekor! Eftersom det var så många har jag bestämt mig för att det får bli två vinnare, tjoohooo!

Teresa i Sollentuna
Maria i Ellös

Vinnarmail är på väg!

Håll utkik i bloggen, senare i veckan kommer en ny tävling!

Galet trött!

Jag orkar ingenting mer ikväll. Brukar krypa i säng efter midnatt oftast, men nu stänger jag ner och går och lägger mig tidigt, är så trött! En dag med packning av massor med beställningar, rakpermanent (blev bra, återkommer till det i morgon) och så åkte jag 15 mil nu ikväll för att hämta ett sideboard som jag köpt på tradera. Äntligen har jag mitt teaksideboard!! Bild kommer i morgon. I morgon kommer även vinnaren av väggtexttävlingen.

Men nu... natti natt!


Bye bye lockar!

Idag är jag lite pirrig! Jag har ett jättelockigt hår. Korkskruvar i hela huvudet. Idag har jag tid bokad för rakpermanent, jag vill inte ha helt spikrakt, men lite lugnare lockar. Det ska bli så spännande att se hur det blir, och tänk så långt hår jag kommer få när inte det korvar upp sig :)


Tips för kräftskivan!



I helgen ska vi har ett litet kräftkalajs här hemma med några goda vänner. Jag har kikat runt på nätet efter lite recept och annat kul och samlar länkarna till kräftsidor här så fler kan få nytta av dom!

Barnsemester

Coop

Ica

Tasteline

Allt om barn

Västerbottenost

Menyse.com

Metro

Kräftskivesida

Glöm inte tävlingen!

Idag är sista dagen att tävla om den fina väggtexten!

Projekt utrensning!

Nu påbörjas projekt utrensning och ordning&reda här hemma! Det som ska organiseras är Klädkammaren, tvättstugan och garderoberna i alla rum. Först ut är klädkammaren. Vi har en hyffsad stor klädkammare som rymmer en hel del        e g e n t l i g e n. Men som det ser ut nu så kommer man knappt innanför dörren. Så idag ska varenda sak plockas ut och det som inte ska vara kvar sorteras bort. En del kläder blir nog traderaauktioner av, en del får åka hem till lillkusinen, en heeel del kastas och resten, det som ska vara kvar, ska organiseras upp i förvaringslådor av olika slag.


så här vill jag att det ska se ut efteråt. Bild från
IKEA

Fina mjukisar

Hittade dom här fina mjukisdjuren på Inreda.com Hur fina som helst, finns i rosa och blå färgnyanser och i djuren giraff, elefant och noshörning.

Vilket charmtroll!

I går var Max och jag och lunchade med våra bästa kompisar Ann och Emil. Emil, 9 månader,  bjöd på underhållning utan dess like. Vi skrattade så åt hans miner. Han är en sån härlig unge som alltid är glad och charmar alla!


Mycket Mamma Mia blir det...



I fredags var jag på bio och såg
Mamma Mia, uuuunderbar film och jag och kompisen Helen gick och sjöng Abbasånger hela kvällen sen. Och i morgon ska jag till Globen och se Mamma Mia - The Musical. Det ska bli hur kul som helst och jag ser fram emot mer Abbamusik och snygga 70-tals outfits.
Mycket Mamma Mia just nu men hur kul är inte det!?

Fyndat Molo, Katvig och Plastisock!

Idag var jag förbi en av mina favoritaffärer, Rackamaja (som även har webbutik) och där var det 30% rabatt på alla kläder i hela butiken förutom höstnyheterna. Tjohoo!

Jag gjorde lite fynd. En plyschbralla och randig tröja från Katvig, en tunn munkjacka från Plastisock (den tycker jag var så supercool!) och en liten pyttebody från Molo. Bodyn är till för framtida bebispresent :)


Nu ska här fotas!

På måndag kör Mikaela igång sin photoshopkurs igen. Så nu ska här ut och fotograferas i helgen! Fast iochförsig så finns det en hel del bilder i datorn redan att ta av:)

Just idag är jag stark...

För lite mer än ett år sedan så satt vi på altanen och käkade mat. Helt plötsligt hör vi hur grannen sätter på en låt i bilen, på högsta volym, och sjunger med i hööög volym  Jag fastnade så för texten i sången, "just idag är jag stark, just idag mår jag bra..."

Jag gick in till datorn och sökte på nätet och hittade Kentas underbara sång! Det är vår "må bra" sång här, ni skulle bara höra när jag sätter igång och sjunger med här hemma!!

Så, varsågoda: Kenta!



Tävling! Vinn väggtext.

Nu blir det en liten utlottning är på bloggen! Vinsten är en väggtext från vimsadekor.se. En svart text "Home is where your memories begin" precis som på bilden.

Det enda du behöver göra är att maila namn och adress till veronica [snabel-a] vimsadekor.se och skriva "bloggtävling" i ämnesraden. Tävlingen pågår till på söndag (24 augusti)


Snuttefiltar med moln

Jag älskar Gunilla Axéns molntextiler. I webbutiken Barnrummet kan man nu köpa flanellfiltar med detta mönster på. Max har haft snutte sedan han låg på neonatalavdelningen. Nu har han slutat med nappen men snutten hänger kvar ett tag till, men nu är det inte aktuellt med någon ny, de han har är favvosarna och gu´nåde den som försöker byta ut någon av de slitna fnugggigga trasorna :)


Underbart barnrum

Här kommer det lite fler kundbilder från Vimsadekor som jag bara måste visa. Det är Jenny som gjort ett otroligt fint och busigt barnrum i härliga färger och jag har fått låna bilder från hennes album på Styleroom.


Siffror på rad som dekoration på väggen


fiffigt med griffeltavla och ritpappersrulle.


fönster med fin molngardin


Fina monsterfigurer pryder skåpsluckorna. Matchande tavla från Isa Form


Plats för backar under skåpet, förvaring kan man inte få för mycket av!


monsterfigurerna pryder även några svarta förvaringsboxar.


ovanför sängen sitter ett alfabet


Några bilar brummar längs golvlisten

Fixa&Dona till Family Living

En av mina absoluta favoritbloggar, Fixa&Dona har flyttat hem till Family Living. Det är alltid lika roligt att läsa Hildurs färglada och inspirerande inlägg! Kika in i nya Fixa&Dona-bloggen.


Jag har fått två presentkort redan! :)

Jag har inte riktigt förstått mig på detta med alla dessa gratisgrejjs-sajterna på nätet. Men jag läste om Gratisbio på en annan blogg och tänkte att det skadar ju inteatt testa... Där får man poäng genom att läsa olika företags erbjudanden och värva nya medlemmar. Poången byter man sedan ut mot antingen biobiljetter eller presentkort.

Nu har jag varit med i ett dygn och har redan fått ihop två stycken presentkort på polaren o pyret, superkul ju!!
Och detta bara genom att klicka runt och läsa olika mer eller mindre bra erbjudanden :)

Testa ni med om ni vill, bara att registrer sig HÄR

Nytt i Thildeserien

Dessa fantastiskt fina elefanter är nyheter hos Pia Eriksson som för flera år sedan lanserade Thildekudden. Jag tycker att de är helt underbara med sina fina färger och små lappar för bebisen att pillra med.


romantik på designhotell

I oktober, när höstrusket är här, sticker J och jag till El Stockholmo och tillbringar ett dygn i kärlekens tecken på Nordic Light hotel. Vilket hotell! Jag kommer vara helt salig när jag är omgiven av sådan otoligt snygg design. Ser verkligen fram emot detta!


Kantareller!!!

När jag hämtat Max på dagis så fick vi för oss att svänga in i skogen och kika efter svamp. Ojojoj vad kantareller vi hittade, wiiihhii!!
Vi gick och plockade i ca 20 minuter och fick ihop en halv icakasse. Så nu står stekpannan på spisen och puttrar, smörstekta kantareller blir det till kycklingen ikväll!


Med en mycket bestämd..

...fyraåring och ont om tid kom Max till dagis idag i sin älskade polispyjamaströja... Rackarunge. På dagis berömde de honom jättemycket för hans fina poliströja så det lär bli fler mornar med diskussioner


Afrodans!




Tjoflöjt vad kul det var!! Men jobbigt som attans... Det var barfota som gällde, och här fick man inte skämmas för sig, herregud som det måste ha sett ut, jag undvek att kolla i spegeln, då hade jag fått ett skrattanfall :)

Nu väntar jag på den härliga (aj aj) träningsvärken som lär komma i morgon, får se om jag kommer upp för trappen :)

Jag avslöjar mig nu...

Ja, det är inte så spännande som det låter. I våras blev jag medlem hos Viktväktarna för ungefär etthundrafemtielfte gången. Jag har sedan dess haft en annan blogg där jag skriver om min väg mot målvikt men jag har nu bestämt mig för att bara ha denna blogg, som jag haft sedan länge. Så ni får stå ut med lite points-, vikt-, och motionsprat här.

Jag har tillochmed gjort en liten symbol som kommer ligga med i de inläggen så om ni inte är ett endaste dugg intresserde av ovan nämda så hoppar man bara över de inläggen, så enkelt är det

Hur har det gått då?... Jo, sedan jag startade i slutet på mars har jag gått ner drygt 18 kilo! Det är hur skönt som helst och det märks stooor skillnad!! Jag har en bra bit kvar, men nu under sommaren har jag bara försökt att inte gå uppåt igen. Nu i veckan öppnar Viktväktarna upp igen så nu är det full fart igen som gäller.

I morgon är första passet på nya gymmet, dansa Afro... det ni!! Rapport kommer

Väggtext på toaletten :)

Här kommer lite bilder från en kund som handlat på vimsa. Jag tyckte det var en rolig idé som Lina hade och texten passar jättebra på väggen där :)







Bilderna är med tillstånd lånade från Linas album på Styleroom


Nya väggtexter

Har skissat på lite nya väggtexter till vimsadekor och här är ett par av dem. Jag älskar pojkcitatet, passar perfekt på våran lilla 4-åring här hemma :)



Texterna finns i butiken under "Barnens rum"

waterlily

Den här tapeten, waterlily från danska Cavallius, skulle jag kunna tänka mig som fondvägg i hallen när vi ska göra om där. Snygg!

Ursnygg rullgardin!

Har hittat en superfin rullgardin som jag vill ha på kontoret där det just nu är tomt i fönstret :)
Den är ju supersnygg att ha som kappa.


Boktips - Pyssel de luxe



Den här boken verkar så mysig tycker jag. Inspiration för höstens innedagar när man är pysselsugen.
Här hittar man den bland annat.

Stenparti

Framsidan av vårt hus ligger mot norr, dvs ingen sol framför huset. Vi la en gång av marksten när vi grävde efter bergvärme och nu ska det bli en liten fortsättning på det. Ett stenparti med snygga stenar, betongkrukor och någon snygg belysning. Så nu surfar jag runt i jakt på inspiration. Flisby har stort sortiment och många inspirerande bilder, la in en katalogsbeställning där.


Fin kappa till hösten

Den här kappan från Haléns tycker jag är jättefin! Tyvär tror jag inte att jag skulle känna mig bekväm i den, är sällan jätteuppklädd, men den är underbar! :)

Getingar goes bananas!!



Getingarna är ju inte kloka nu! Jag vill gärna ha fönstret öppet när jag sitter vid datorn och jobbar men det är helt omöjligt nu. Bara nu på förmiddan har jag tagit kål på 4 getingar. Slöa kommer dom invinglandes genom fönstret och flyger rakt på mig. Hua! Gillar inte!!

Härlig webshop!

Hittade en underbar butik med tyger. Jag älskar utseendet på webbutiken och blir glad bara av att kika på sidan :)
Klicka på bilderna för att komma till sidan.


Så mycket fint!


Nya kollektionen är släppt från
Meandi, och det finns mycket fint! Gillar plysch och det finns en hel del av detta.
En nyhet är en baskollektion som man kan mixa och matcha med.

Nytt gym!

I morgon har jag stämt möte med medlemsansvarige på CMS Träning o Hälsa i stan. I våras tränade jag på Friskis & Svettis, men jag tyckte utbudet var lite klent så jag ser verkligen fram emot att börja på CMS. Vad sägs om pass som Pilates, Harmoni, Dansa Afro, Dansa Funk, Forza/Svärd, Box o.s.v. Så nu ska det bli träna av!

Äggkläckning hos oss!

Max köpte ett dinosaurieägg när vi var på leksaksaffären sist, och vilken succé! Man lägger ägget i vattnet och väntar... o väntar... o väntar...
Efter 12-24 timmar kläcks det och ut kommer en dino. Max tyckte det var superspännande och sprang till skålen och kikade titt som tätt och gav upp ett glädjetjut varje gång något hade förändrats. En kul grejj tyckte vi :)

´

Meandi

I morgon är det dags! Höstkollektionen släpps från Meandi. Ser med spänning fram emot detta :)

Supersnygga regnjackor!

Danefae, en dansk webshop har de snyggaste regnkapporna, vill ha den svart/vita. Men de är hutlöst dyra!

Det är så synd att du är så söt

Jag är helt galen i denna låt. Kanske inte den bästa som gjorts, men sååå charmig och sååå lätt att skråla med i =0)


10-gruppen och Polarn o pyret

Jag såg hos Husmusen på Family Living att 10-gruppen och Polarn o pyret gör ett sammarbete med en kollektion i höst. Supersnyggt resultat! Kommer nog införskaffa ett par pantalonger och en tröja till Max, jajjamen :)


Snyggofatet!

Idag kom paketet från Perlan Living, fatet var ännu snyggare i verkligheten än på bild, jag är helnöjd!
Kolorna var med i paketet, tack gulliga Pernilla :)


Busfabriken



Idag har vi spenderat dagen på
Busfabriken i Norrköping tillsammans med Max bästis Alice och hennes familj. Ett riktigt kanonställe! Jag är helt slut nu ikväll efter allt klättrande och åkande i rutchkanor :)

Roliga barnspel på nätet


Bild privat, Max, pappa och kusin Tim som varit här på besök idag

Tråkigt väder med regn och blåst, vad gör man då när man har två fyraåringar hemma? Jo! Det finns massor med roliga spel på nätet, Max älskar dom. Här kommer hans (kanske jag hjälpt till:) tips på bra sidor med spel:


SR Barnwebben
Bamse
SVT:s spelsida
Barnsemesters spelsida Spelis

Inspiration

Hittade en sida med mycket fin och mysig inspiration till dukningar och annat pynt, kika in här!

Bilder på tvillingarna Jolie-Pitt

Nu är det dags för Brangelina att visa upp sina små sötnosar och som vanligt gör de det i People. I normala fall hade jag nog tyckt det var fånigt att sälja ut sig så, men Brangelina skänker hela summan de får för bilderna, 85 mille!, till välgörenhet. Smart drag!


Snygg-Ellos

Ellos har blivit en stor favorit för mig. Från att ha varit en katalog för oldies så hittar man mycket snyggt både till hemmet och kläder. Nu har Max fått lite nya kläder till hösten, bra priser och snyggt, perfekt!


Shoppat hos Perlan Living

Nu har jag äntligen klickat hem ett par saker från Perlan Living och mer lär det bli! Fatet tycker jag bara är så superfint och vaserna/ljusstakarna är perfekta nu i höst att ha i fönstret.

kollage gjort av bilder från Perlan Living


4 åring!

För ett par veckor sedan var det stort kalas! En liten kille fyllde fyra år och är inte så liten kille längre...
Jösses vad tiden går fort, jag tycker det var som i går jag gick promenader med en liten liten knodd i barnvagnen, nu springer jag som en galning efter cykeln/skateboarden/kickbiken och försöker hänga med!


Ny IKEAkatalog!

Snart är den i våra brevlådor, IKEAkatalogen. På bloggen Insiration & design lästa jag att man kan tjuvkika här, så det ska jag absolut göra nu!!

Filmtajm!

Den värsta hettan har lagt sig, 29 grader i skuggan hade vi på eftermiddan visade termometern, helt galet varmt!
Nu sjunker vi ner i soffan med en påse av nån light-chips-nacho-variant som ska testas och kollar in
In The Valley Of Elah!

Njuta!

Nu slutar jag jobba för idag och sticker in till stan med familjen. Besök i "Den blå lekparken" glass i hamnen och titta på båtar står på programmet, efter önskemål från vår duktiga lille kille. Det gäller att njuta av sommaren nu, det är inte så mycket kvar av den nu när vi gått in i den sista sommarmånaden...

Farfar har födelsedag så dagen avslutas med smörgåstårta hemma hos svärföräldrarna. Smaskens!

Duktiga lilla unge!

Första natten utan napp gick bra. Max somnade sent och vaknade tidigt så just nu är det lite trött och gnälligt efter nappen, men han är så duktig.
Vi hängde ut napparna i trädet igår kväll och i morse hade fågelmamman varit där och hämtat dom till sina bäbisar och hängt dit en fin present istället =0)


Max på sin ettårsdag, jag kommer sakna nappen lite, nu är han stor på riktigt!