Att snickra en sänggavel

kan väl inte vara så svårt har jag bestämt mig för. Nu ska jag göra det! Jag kikar runt lite på nätet efter tips och ideér och det verkar finnas många sätt att göra det på. Funderar på vad jag ska ha för stoppning, för tyg, färg osv...
Är det någon av er som har tips och råd att ge?


Kollage med bild från
Sköna Hem

Kommentarer
Postat av: Tess

Åh, det vill jag oxå göra! =) Måste bara få tummen ur först.. haha

Postat av: Annelie

Berätta gärna mer under tiden du gör det, för jag e jätte intresserad. Då kanske jag oxå vågar mig på det. Gaveln på bilden skulle passa jätte bra här hemma.

2008-09-07 @ 08:56:14
URL: http://almondine.blogg.se/
Postat av: Maja

Vi är också i valet och kvalet att göra en egen sänggavel. Kika in hos Malin (Inspiration & Design) som har gjort en kanonsnygg sänggavel. Ha en skön söndag, kram Maja

2008-09-07 @ 08:57:21
URL: http://cactusvit.blogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Jag har gjort, med benäget bistånd av brädgård (som sågade till skivan) och herr Fräken en sådan sänggavel i två omgångar. Först en som passade för en 90 com säng och sedan en som passar den nuvarande, 160 cm. Jag har använt en kraftig spånskiva (inte sådan där som bara är någon cm tjock) och sedan, eftersom jag vill ha en ganska tjock vadderad yta, faktiskt häftat fast ett billigt täcke (blir billigare än vadd som man kan vara tvungen att köpa väldigt mycket av om det ska bli fluff). Sedan har jag använt ett vitt tyg och helt enkelt böjt på baksidan, vikt noggrannt (gör man inte det så ser det lite väl mycket hemmabygge ut) och häftat fast på baksidan. Vill man har lite mer kubistiskt är det nog bra att beställa skumgummi, och sedan sy ett fodral med kortsidor, som man trär över gaveln.

2008-09-07 @ 14:31:03
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Malin V

Hej!

Har just gjort en egen gavel och den blev urbra!

Vi åkte till K-rauta och fick en spånskiva tillsägad i rätta mått. Köpte sedan en billig skumgummimadrass på Jysk( eftrsom det blevbilligare än att köpa någon annanstans). Madrassen var ganska tjock, 7 cm om jag minns rätt - jag ville att den skulle bli ganska "ordentlig" och int så "platt" som vissa gavlar kan bli...

Skar sedan ut en lika stor del av madrassen som spånskivan var, med ett undantag på att det fattades 2m cm nere vid foten, dvs mot marken till. Fast detta var bara praktiskt när man ställde gavlen upp sen mot väggen..

Lägg spånskivan på golvet, lägg madrassen ovan på och sedan en tunn vaddering ovanpå det för att häfta fast runt om. Och att gavlen öven på mjuka kanter. Därefter var det bara att vraka och välja bland tyger för att häfta runt!

Om du vill kan jag maila en bild på slutresultatet!



Malin

2008-09-07 @ 16:59:34
Postat av: Anki

Jag har precis gjort två egna gavlar (bilder finns på min blogg) Jag har fodrat dem med ett par lager vadd efter tycke och smak. Sedan har jag använt häftpistol på baksidan av spånskivan för att fästa fodret. Den ena gjorde jag bredare än sängen för att kunna hänga sängbord på. // Anki

2008-09-07 @ 19:16:47
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11689/
Postat av: Kristina

Hejsan! Jag har gjort en och är jättenöjd med resultatet. :) Jag gjorde min av masonitskiva, skumgummi 2 cm tjock och över det bordsfilt från Åhléns och sist ett kraftigt men mjukt tyg. Limmade skumgummit och nitade tygen runt skivan. Satte filttassar på baksidan för att skydda väggen mot häftklamrarna. Lycka till!

2008-09-07 @ 19:39:00
Postat av: malin

Vi har också gjort en hemmasnickrad sänggavel ( vi har satt ihop 3 x90cm sängar - och då finns inga färdiga sänggavlar att köpa).



Billigast möjligt....

vi tog 3 lock till pallkragar! (de är av spånskiva och något mindre än 80x120cm) Skruvade ihop dem med någon typ av bleck för att de skulle hålla ihop.

Sedan ... tog ett (eller rättare sagt 2) gamla sovtäcken/överkast (som jag givetvis tvättade först) och därefter tog jag min tygbit och häftade på dem på min låååånga sänggavel på baksidan med häftpistol (jag var inte så värst noga (ingen ska behöva se baksidan)).

Sist.... skruvade vi rakt igenom spånskivan och lyckades träffa träramen i den bef. sängen.

KLART! och vi blev jättenöjda!



2008-09-09 @ 22:53:17
URL: http://tjusigt.blogg.se/
Postat av: Lina, Keep it simple

Jag tänkte på bloggaren Malin som jag vet har gjort en sådan, men det är kanske hon som kommenterat ovan, här är länkt till hennes blogg iaf

http://inspirationsdesign.blogg.se/

2008-09-11 @ 10:24:27
URL: http://metrobloggen.se/sambo
Postat av: Malin Inspiration & design

Det kommer en sådan sängbeskrivining på bloggen framöver. :) Håll utkik! ;)



Såg nu att Malin redan lämnat en bra beskrivning. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback