Tågäventyr som inte blev av

I går var vi i grannstaden Oxelösund på den årliga marknaden som är ett stort spektakel. Max har blivit helt tokig i tåg den senaste tiden och igår skulle ett tåg från ett lokmuseum gå mellan oxelösund och nyköping under hela dagen, så vi har i flera dagar pratat om att vi ska åka tåg. Max var så förväntansfull och kunde inte stå stilla när vi väntade på att få kliva på.
När vi var på plats i tåget så väntade vi... och väntade.... och väntade..... Max var jätteduktig och satt stilla i 20 minuter, fylld av förväntan. Det hade börjat brinna på banvallen någon km utanför stan så vi skulle få vänta tills den var släkt, och det hade vi ingen lust med, kunde ta flera timmar. Jag trodde absolut inte att det skulle gå att få Max av tåget, men vi frågade bara om han ville åka karusell i stället, och vipps så var vi av tåget=) Härliga lättavledda unge!

Max och jag njöt i fulla drag av att strosa omkring och titta på folk, käka korv, titta på alla märkliga saker och lyssna på Sanna Nielsen som uppträdde, pappa Jocke, som i och för sig var jättesnäll som följde med trots att han avskyr sådana saker som marknader, njöt kanske inte lika mycket=)

image455

Kommentarer
Postat av: saravillfara

Vilken härlig bild där han sitter snällt på tåget med ryggsäcken på :)
Han hade nog en kanondag!

Postat av: Pernilla

Men så fina bilder! :)
Kikar in och försöker läsa ikapp lite.. Känns som det var evigheter sedan jag bloggade runt.. och så har man bara varit borta över helgen! :D haha...

Ha det gott! Kramen P

2007-05-07 @ 16:01:11
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Sofia

Nämen tjejen då...Där var vi också. Åkte karuseller för hela slanten ;-) Blev en del shopping också. Min sambon föräldrar bor i Oxelösund.

Kramkram
Sofia

2007-05-08 @ 20:31:32
URL: http://sofiah.org
Postat av: Vicke

Så söt och förväntansfull liten Max som sitter och väntar på att få åka tåg. Vilken tur att det fanns karuseller i stället!

2007-05-08 @ 22:52:08
Postat av: cleo

Härliga bilder! Och jag som precis förhörde dotterns geografiläxa en sista gång nyss, vid frukosten. Där handlade det om Södermanland och Nyköpings gästabud (huvva) samt Oxelösunds hamn och järnbruk (?) om jag minns rätt. Hon gåri fyran, och det är bra att bli lite almänbildad igen, när man har barn som behöver bli förhörda på läxorna. Så man har en rimllig chans att svara på frågorna i "Vi i femman". :-) Nu vet jag till exempel att Södermanlands landskapsblomma är näckros och landskapsdjuret är fiskgjuse! Det Du!

2007-05-10 @ 07:56:16
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback